Marthe og Torbjørn i Frankrike

torsdag, juni 08, 2006

Fjelltur til Gstaad

3. juni dro vi til Gstaad. Stedet ligger ca 2 1/2 times kjøretur fra Geneve, og ligger i den tyske delen av Sveits. Det er hit de kongelige drar om vinteren for å stå på ski, men vi dro dit for å vandre i fjellene som omkranser dalen som Gstaad ligger i. Vi oppdaget fort at dette var et forholdsvis dyrt sted, iallefall når det kommer til shopping, med dyre designerbutikker som f.eks. Prada. Men vi dro ikke til Gstaad for å shoppe, så det hadde liten betydning.

Første dag tok vi gondol opp til toppen av Wispile som ligger på 1950 moh. Noen vil kanskje si at det er litt juks å ta gondolen opp, men siden vi skulle på en kort tur og det i tillegg var rimelig bratt oppover dit, så valgte vi gondol. Oppe på toppen var det nysnø. Gstaad har ikke opplevd så lang vinter på lenge, og de forventer visst mer snø til uka. Fra toppen gikk vi bortover fjellryggen et stykke i vakker natur. Her passerte vi gamle setre og hadde flott utsikt til de store fjellene rundt oss og til den dype dalen under oss. Det føltes nesten litt som å være hjemme i Norge igjen, hvis man ser bort fra at fjellene her ser litt annerledes ut.

Søndag morgen la vi ut på en litt lengre tur. Her trådte vi beitet til kyrne. De likte særlig godt å blokkere stiene vi skulle gå på, så vi måtte være litt kreative for å komme oss rundt de av og til. Sveitsiske kyr er digre, og i tillegg har de horn, så alt for nærgående våget vi ikke å være, selv om de sikkert er like snille som norske kyr. Denne dagen fikk vi vår første opplevelse med tysk-sveitsere. Da vi passerte en vei stoppet noen lokale folk ved siden av oss og begynte å foreslå hvilke stier vi burde gå for å få best utsikt og de beste opplevelsene. Med eller uten hjelp; vi hadde uansett en flott dag!

På ettermiddagen fikk vi låne sykler fra hotellet. Resepsjonisten var halvt norsk og han var meget hyggelig! Det var han som lånte bort sykler til oss. Vi syklet litt nedover dalen til neste landsby som het Saanen. Der syklet vi litt rundt og så oss om før vi vendte tilbake til Gstaad.

Mandag morgen forlot vi Gstaad og de vakre omgivelsene. Posted by Picasa